Continental a ajuns la peste 4.000 de oameni în centrul de la Sibiu şi continuă extinderea

16 oct 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Continental Automotive Systems, subsidiara locală a concernului german Continental, cu afaceri globale de 44,4 miliarde de euro şi aproximativ 245.000 de angajaţi în 60 de ţări, a investit în extinderea cu încă două clădiri a centrului de la Sibiu - modulul 6 de producţie şi în a treia unitate dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare. Centrul Continental de la Sibiu a crescut în ultimii ani, ajungând în prezent la peste 4.000 de angajaţi.

’’Activitatea noastră s-a extins, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi zona de cercetare şi dezvoltare, de aceea mărirea sediului de la Sibiu a fost firească. Cele două noi clădiri reprezintă spaţii şi resurse pentru dezvoltarea companiei şi suntem încântaţi de finalizarea lor. Locaţia a crescut în ultimii ani, ajungând la peste 4.000 de angajaţi, iar extinderea sediului va aduce cu sine şi o creştere a numărului de angajaţi’’, a declarat într-un comunicat de presă Oswald Kolb, manager general al locaţiei Continental din Sibiu.

Modulul 6 este întins pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 mp şi separat în 2 corpuri. Primul corp, de 2 etaje, este destinat pentru producţie, logistică, vestiare şi spaţii pentru birouri. Zona de producţie are o capacitate de 150 persoane/schimb, iar zona birourilor a fost gândită pentru 250 persoane. Cel de-al doilea corp are un singur nivel şi este destinat depozitării materialelor chimice.

A treia clădire, dedicată activităţilor de cercetare şi dezvoltare este ridicată pe 3 niveluri, are suprafaţa construită la sol de peste 4.600 mp şi suprafaţa desfăşurată de peste 12.000 mp. Parterul noului corp este destinat laboratoarelor, unde îşi vor putea desfăşura activitatea şi studentţii Universităţii ’’Lucian Blaga’’. Acolo vor fi şi spaţii tehnice şi o aulă, iar etajele sunt destinate birourilor şi laboratoarelor de test. Capacitatea maximă a noii clădiri este de 1.100 de locuri.

Printre produsele dezvoltate, testate şi fabricate la Sibiu se găsesc sisteme de frânare, suspensii pneumatice, unităţi de control electronic destinate cutiilor de viteză automate, unităţi de control electronic amplasate în interiorul automobilelor, cum ar fi controlul scaunelor sau al oglinzilor, sisteme de asistenţă avansate pentru conducătorii auto, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iaşi şi Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte, potrivit comunicatului de presă transmis de companie.

Grupul german Continental, cel mai mare angajator din in­dus­tria auto din România, a anunţat recent că va restructura 20.000 de locuri de muncă, adică circa 8% din totalul de aproximativ 245.000 de sala­riaţi din cele 60 de ţări, fără însă ca acest program de reorganizare să afecteze România. Cele mai afectate divizii ale Continental sunt cele din Germania, Italia şi Statele Unite.

Din cele şapte companii controlate de Continental pe piaţa locală, la Ministerul Fi­nanţelor doar patru au până în acest moment raportul financiar pe 2018 publicat, iar dintre cele patru doar Continental Thermopol România a înregistrat o creştere de 10%, la aproape 280 mil. lei cifră de afaceri în 2018. Conti­nental Automotive Products, pro­ducătorul anvelopelor Continental, a punctat o scădere de 2% a businessului în 2018 faţă de 2017, la 3,05 mld. lei, la ContiTech România cifra de afaceri a scăzut cu 11%, la 614 mil. lei, iar la ContiTech Fluid Automotive România businessul a scăzut cu 4%, la 563 mil. lei.

Continental, al doilea cel mai mare pro­du­cător de componente auto din lu­me, a a­nunţat că va investi circa 1,1 mld. euro pâ­nă în 2029 pentru a obţine o reducere anua­lă de costuri cu 500 mil. euro începând cu 2023. În 2018, Continental a ajuns la o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro şi are în prezent aproximativ 245.000 de angajaţi în 60 de ţări şi pieţe de desfacere.  

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.