VIDEO ZF Live. Raluca Fişer, Green Revolution: Ponderea bicicliştilor în rândul bucureştenilor nu depăşeşte 3-4% în traficul zilnic

3 oct 2016 Autor: Roxana Rosu

Ponderea bicicliştilor în rândul bu­cureş­tenilor nu depăşeşte 3-4% în traficul zilnic, o rată mai mică decât în alte capitale euro­pene, în condiţiile în care capitala Ro­mâniei are 26 de kilometri de piste auto­rizate din 160 de kilometri de piste construite.

„Bucureştiul este un oraş foarte poluat, este aproape de infringement pe calitatea aerului. Sunt probleme mari.  Trebuie să ne ocupăm toţi de educaţie şi trebuie să ieşim din zona de confort. Toată lumea recunoaşte avantajele, dar totuşi nu toată lumea foloseşte bicicleta“, a spus la ZF Live Raluca Fişer, preşedintele asociaţiei Green Revolution, care a lansat săptămâna trecută I’Velo Urban, primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucureşti.

Programul pune la dispoziţia bu­cureştenilor şase staţii automatizate de unde pot lua biciclete, în baza unor carduri de o zi, o lună sau un an, care permit utilizarea bicicletei de oricâte ori pe zi, timp de 30 de minute, cu 30 de minute pauză. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiţia ca după fiecare 30 de minute de pedalat să o returneze la una dintre staţiile I’Velo Urban.

„De la lansare, circa 100 de persoane şi-au ridicat cardurile de la centrele deschise în Parcul Tineretului şi în parcul Herăstrău. În prezent sunt cinci staţii deschise şi urmează încă una, cu un total de 135 de biciclete, iar anul viitor vrem să avem zece staţii.“ Cardurile sunt activate la prima utilizare a unei biciclete, iar pentru depăşirea celor 30 de minute se aplică un cost suplimentar.

„Centrele din parcuri vor fi deschise iarna în weekend pentru ca oamenii să poată lua cardurile. Staţiile urbane sunt deschise tot timpul anului.“

Spre deosebire de Bucureşti, alte oraşe europene au investit mai mult în promovarea transportului pe bicicletă, fiind discuţii avansate despre autostrăzi speciale şi transport cargo pe biciclete, pentru aprovizionarea micilor magazine sau restaurante.

La Viena de exemplu ponderea bicicliştilor în trafic este undeva la 11%, iar în Danemarca circa 30%.

„Nu e vorba de a  merge doar pe bicicletă, ci să foloseşti şi acest mijloc pe lângă alte tipuri de transport. Să mergi cu trenul până la intrarea în oraş de exemplu, apoi cu bicicleta până la muncă.“

Green Revolution a început să promoveze utilizarea bicicletei în mediul urban în urmă cu şase ani, când a lansat proiectul I’Velo, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, prezent acum în şapte oraşe din ţară.

Proiectul permite închirierea unei biciclete la preţul de 5 lei/h sau 15lei/zi, la unul din centrele deschise în parcuri.

„Am început acum 6 ani cu biciclete în parc şi am avut în total 1,6 milioane de utilizatori unici în 6 oraşe. Serviciul de bike sharing automatizat este următorul pas pe care îl facem.“ În plus, asociaţia vrea să promoveze şi segmentul bicicle­telor electrice, motivând angajatorii să le pună la dispoziţia angajaţilor.

„Afară se ocupă autorităţile locale de acest tip de proiect, de bike-sharing. Cred că acesta este singurul proiect manageriat privat din Europa, din fonduri private. Cred că la noi şi lobbyul industriei auto e puternic şi ca politician trebuie să fii atent.“

Odată cu începerea anului universitar, Green Revolution şi Raiffeisen Bank au anunţat şi deschidera sezonului de toamnă al studentObike 2016, proiectul anual de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Astfel, începând de luni 3 octombrie se redeschid centrele de închirieri din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, iar din 10 oc­tombrie şi în Cluj. 330 de biciclete vor fi puse gratuit la dispoziţia studenţiilor din Bucureşti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie şi Complex Agronomie - Herastrau, dar şi în alte trei centre din ţară: Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Studenţii pot folosi bicicletele atât în campusul universitar, cât şi în afara acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimaţiei valabile de student şi a unui act de identitate.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2016

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.