Anuar 100 cele mai valoroase companii din România. Apa Nova

14 ian 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Mădălin Mihailovici, CEO al Apa Nova

Apa Nova, compania care furnizează serviciile de apă şi canal în Capitală, se menţine pe locul 57 în topul celor mai valoroase companii din România, cu o valoare de 480 de milioane de euro. Compania face parte din grupul Veolia, specializat în furnizarea apei potabile.

Pentru 2019, Veolia România a bugetat investiţii în valoare totală de apro­ximativ 39,6 mil. euro, o mare parte din ele fiind direcţionate pentru dezvoltarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare şi a celor de energie termică. În afară de Capitală, francezii de la Veolia au activitate şi în Iaşi şi Ploieşti.

Apa Nova Bucureşti a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 762,5 mili. lei (166 mil. euro), în creştere cu 6%, şi un profit net de 140 mil. lei (30 mil. euro), cu 9% peste nivelul din 2017, po­trivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe.

Apa Nova are trei staţii de potabi­lizare a apei, din care una a fost construită din fonduri proprii ale companiei, cu o investiţie de 50 de milioane de dolari. Pe lângă cele trei staţii, Apa Nova are şi două surse alternative - râurile Argeş şi Dâmboviţa.

Din 2015, la conducerea companiei Apa Nova Bucureşti se află Mădălin Mihailovici, în calitate de director general. Din 2017, el este şi CEO Veolia România. Anterior funcţiei în cadrul Apa Nova, el a fost director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române“, rol în care a acumulat experienţă în managementul reţelei hidrografice naţionale.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.