Harta preţului berii la draft: în Bucureşti o bere la halbă costă la jumătate faţă de Paris, Londra sau Madrid, dar în Praga e mai ieftină

16 aug 2018 Autor: Mădălina Panaete

Preţul unei beri la halbă porneşte de la 1,5 dolari în Manila (Filipine) şi ajunge şi la 12 dolari în Dubai, arată datele de pe site-ul companiei de media Visual Capitalist, care citează un studiu realizat de analiştii de la Deutsche Bank.

Bucureştiul nu apare pe harta mondială a preţului la bere la halbă, însă conform estimărilor ZF, acesta se situează în jurul de 2,5 dolari. Astfel, preţul berii din Capitală este la jumătate faţă de cele practicate în baruri din Paris, Londra sau Madrid.

Visual Capitalist explică faptul că s-au luat în calcul preţurile în localurile frecventate de străini şi turişti. În topul celor mai ieftine beri la halbă se află şi Cehia, ţară care se află pe primul loc în ceea ce priveşte consumul de bere per capita, cu 140 de litri. În Cehia, costul unei halbe de bere este de circa 1,6 dolari. 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.08.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.