Benga, Okian.ro: Vânzările online de cărţi, peste 20 mil. €

23 mar 2015 Autor: Ioana Nita

Vânzările online de cărţi au o valoare de peste 20 milioane de euro din întreaga piaţă, estimată la 100 milioane de euro, potrivit estimărilor lui Tudor Benga, CEO al Okian.ro, platformă specializată în comercializarea online de cărţi în limba engleză.

„Segmentul online are circa 20-25% din piaţă şi este în creştere“, a declarat Benga.

„Cererea de carte este pe un trend ascendent din multiple motive care au legătură şi cu dezvoltarea economiei şi a societăţii. Pe măsură ce se îmbogăţeşte societatea, consumul de carte creşte. În mod particular, atunci când începe să se «mişte» economia, «setea» pentru cărţile în limba engleză este foarte mare fiindcă acestea sunt citite de fapt în mare parte pentru dezvoltarea profesională“, a menţionat CEO-ul Okian.

Anul trecut, okian.ro a vândut peste 40.000 de cărţi, în principal în limba engleză, cifra de afaceri totală ajungând la 1,3 milioane de lei.

Cea mai mare parte a veniturilor, circa 60%, provin din comercializare de cărţi în limba engleză de diferite tipuri - beletristică şi de specialitate (business, medicină, inginerie, IT, grădinărit etc.).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2015

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.