Proiect european de peste 70 mil. lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Focşani

2 dec 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria municipiului Focşani, judeţul Vrancea, a câştigat un proiect european de peste 70 mil. lei (14,6 mil. euro), din care 50,1 mil. lei (10,5 mil. euro) reprezintă contribuţia Uniunii Europene, pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice. Prima etapă a procesului de reabilitare a sistemului de termoficare în municipiul Focşani s-a derulat în perioada 2011-2015, printr-un proiect european de 149,4 mil. lei (peste 31 mil. euro).

Potrivit proiectului, până în anul 2021 vor fi înlocuite 5,6 km de conducte de transport tur-retur aferente pe 2,8 km de traseu de reţea termică primară şi introducerea a 43,9 km de conducte noi pe un traseu de reţea termică secundară în lungime de aproximativ 11 kilometri. De asemenea, proiectul prevede modernizarea a nouă puncte termice din municipiu. Municipiul Focşani este unul dintre cele şapte oraşe la nivel naţional în care Comisia Europeană a implementat proiecte de reabilitare a sistemelor termice, alături de Oradea, Iaşi, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Bacău şi Botoşani.

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.