Proiect european de peste 25 mil. lei pentru achiziţia a 10 autobuze electrice în municipiul Slatina, judeţul Olt

14 nov 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria municipiului Slatina, judeţul Olt, a accesat un proiect european de aproximativ 25,2 mil. lei (5,3 mil. euro) pentru achiziţionarea a 10 autobuze electrice, care vor înlocui parcul actual de vehicule. Vehiculele achiziţionate trebuie sa îndeplinească condiţii minime de confort pentru pasageri şi să fie accesibile persoanelor cu mobilitate redusă.

Contractul de finanţare a fost semnat în cadrul Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 4.1 - reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.