Proiect european de 23,7 mil. lei pentru reabilitarea străzilor şi modernizarea transportului public din oraşul Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj

14 nov 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, a accesat un proiect european de peste 23,7 mil. lei (5 mil. euro) pentru achiziţionarea a trei autobuze electrice, construcţia unui punct de încărcare şi staţionare, reabilitarea infrastructurii rutiere pe două străzi din oraş, dar şi construcţia şi modernizarea staţiilor de transport în comun. Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investitii 4.e, Obiectivul Specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Până în prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia au fost semnate 546 contracte, prin care sunt solicitaţi 879,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.