Compania românească de inginerie Atnom, controlată de antreprenorul Octavian Mircea Crişan, investeşte peste 6 mil. euro într-o fabrică de acumulatori pentru maşini electrice şi avioane în parcul industrial Eurobusiness din Oradea

14 ian 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Atnom, care activează în domeniul inginerie şi consultanţă tehnică, deţinută de antreprenorul Octavian Mircea Crişan, va investi peste 6 mil. euro, din care 4,6 mil. euro reprezintă finanţarea europeană, într-o fabrică de acumulatori pentru maşini electrice, avioane şi aplicaţii industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă) pe o suprafaţă de teren de 20.000 mp din parcul industrial Eurobusiness II din Oradea. Alături de această fabrică, Atnom mai are în plan şi construcţia unui centrul de cercetare-dezvoltare, tot în parcul industrial din Oradea, investiţie estimată la 2 mil. euro.

’’Contractul privind investiţia s-a semnat anul trecut în luna august, de către reprezentanţii societăţii ADLO SA (administratorul parcului industrial Eurobusiness Oradea), respectiv reprezentanţii societăţii Atnom SRL., însă proiectul a fost aprobat la finele anului 2019. Aceasta reprezintă cea mai inovativă investiţie din Parcul Industrial Eurobusiness Oradea până în prezent, privind stocarea energiei pentru aplicaţii hibride şi electrice în industria aeronautică şi automobilistică, care va genera un număr de aproximativ 40 de locuri de muncă’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de primăria Oradea, care deţine şi parcului industrial Eurobusiness.

Conform proiectului aprobat, compania Atnom va produce acumulatori din litiu pentru următoarele aplicaţii: acumulatori pentru autoturisme cu propulsive electrică şi hibridă cu răcire pe bază de lichid sau gaz refrigerant, acumulatori ultrauşori şi ignifugi pentru avioane cu propulsie hibridă (se vor dezvolta în parteneriat cu INCAS ‐ Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale "Elie Carafoli" din Bucureşti) şi acumulatori pentru aplicaţii industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă).

Compania Atnom a fost înfiinţată în anul 2015 şi este deţinută de orădeanul Octavian Mircea Crişan, cu studii şi experienţă profesională în Marea Britanie şi Danemarca, arată datele de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Atnom este specializată în soluţii de stocare a energiei îndeosebi pentru domeniul industriei aeronautice care necesită baterii puternice, uşoare şi fără risc de aprindere. Compania a avut în 2018 o cifră de afaceri de 578.189 de lei şi un profit net de 385.888 de lei, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.