Cehii de la SOR Libchavy, în cărţi pentru livrarea a 20 de autobuze electrice municipiului Braşov, contract de peste 49 mil. lei

17 feb 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul ceh de autobuze, troleibuze şi autocare SOR Libchavy s.r.o. a fost singurul ofertant pentru livrarea a 20 de autobuze electrice municipiului Braşov, cu o ofertă de 49,2 mil. lei (10,3 mil. euro), plus TVA, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov. Compania cehă are semnat deja un contract de peste 75,5 mil. lei (15,9 mil. euro), fără TVA, cu primăria Braşov, pentru livrare a 32 de autobuze electrice.

’’Vineri, 14 februarie, a fost termenul final pentru depunerea ofertelor pentru cele 20 de autobuze electrice, achiziţionate cu fonduri nerambursabile de la AFM. Deşi au fost companii care s-au arătat interesate de acest contract, la final, o singură companie a depus ofertă. Este vorba de SOR, cu care avem în derulare contractul de achiziţie pentru celelalte 32 de autobuze electrice. I-am rugat pe colegii din comisia de licitaţie să înceapă cât mai repede analiza documentaţiei, astfel încât, dacă totul este în regulă, să putem semna contractul, iar SOR să aibă continuitate în producerea şi livrarea autobuzelor către operatorul de transport’’, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă. Investiţia este finanţată printr-un proiect european de 109,6 mil. lei, care mai prevede achiziţia, în total, a 52 de autobuze electrice de mici dimensiuni.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.