Austriecii de la PORR Construct au câştigat un contract de 27,8 mil. lei pentru amenajarea unei intersecţii cu pasaj denivelat la Oradea

14 oct 2019 Autor: Laurentiu Cotu

PORR Construct, subsidiara locală a companiei austriece de construcţii cu acelaşi nume, a demarat lucrările pentru amenajarea intersecţiei prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea şi strada Universităţii, investiţie de peste 27,8 mil. lei (5,9 mil. euro). Pasajul se va executa de-a lungul drumului de centură, de o parte şi de alta a străzii Universităţii, va avea 3 deschideri de 24 metri şi o lungime de 72 metri, lungimea totală a rampelor fiind de 473 metri. Pasajul va avea două benzi de circulaţie pe sens, lăţimea părţii carosabile fiind de 14 metri. Pe sub pasaj va fi amenajată şi o trecere pentru pietoni cu lăţimea de 4 metri, care include şi o pistă de biciclete. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.  

PORR Construct a avut anul trecut o cifră de afaceri de 551 mil. lei, un profit net de 40 mil. lei şi 321 de angajaţi în medie în 2018, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Anul trecut, PORR Construct a început să construiască proiectul rezidenţial Vox Vertical Village din Timişoara, dezvoltat de Werk Property Group, o companie controlată de omul de afaceri Virgil Tornoreanu şi de investitorul turc Ruhat Kemaloglu.

Din seria proiectelor mai fac parte lucrări de infrastructureă precum lotul 1 din autostrada Sibiu-Piteşti, dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, lucrări de întreţinere periodică a covoarelor asfaltice din Timişoara, reţele de apă şi canalizare în judeţul Vrancea, dar şi reabilitarea căii de rulare Delta a aeroportului internaţional Henri Coandă (Otopeni), contractul având o valoare de 26, 8 mil. lei (circa 5,6 mil. euro). Printre proiectele anterioare ale austriecilor de la Porr Construct se mai numără proiectul de birouri Orhideea Towers - construit de austriecii de la CA Immo, ansamblul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de Vastint, dar şi câteva proiecte de infrastructură.

 

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.