Astra Vagoane Călători va livra 10 tramvaie noi primăriei Arad, investiţie de 18 mil. euro

17 mar 2020 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Astra Vagoane Călători, controlată de industriaşul Valer Blidar, va furniza primăriei Arad 10 tramvaie (4 tramvaie cu dublă articulaţie şi capacitate mare şi 6 tramvaie cu vagon de capacitate medie), în cadrul unui proiect european de peste 87,4 mil. lei (aproximativ 18 mil. euro). Perioada de implementare a proiectului este aprilie 2020-ianuarie 2022.

’’Vorbim despre un contract încheiat cu Astra Vagoane Călători, prin urmare aceşti bani vor intra în economia Aradului. Obiectivul nostru este să modernizăm parcul de tramvaie cu scopul de a determina câţi mai mulţi cetăţeni să apeleze la mijloacele de transport în comun’’, a declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad.

Astra Vagoane Călători, unul din cei mai mari producători de material rulant de pe piaţa locală, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean, a avut afaceri de aproximativ 67,6 mil. lei în 2018, potrivit ultimelor date oficiale de la mfinante.ro.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.