ZF Live. Dan Zaharia, Extind: În zece ani piaţa de birouri din Iaşi ar putea depăşi 300.000- 400.000 de metri pătraţi

28 sep 2016 Autor: Bianca Dorobanţu

Piaţa clădirilor de birouri din Iaşi este în continuă creştere, iar de la stocul de 180.000 de metri pătraţi cât însumează la momentul actual piaţa ieşeană de birouri ar putea ajunge în zece ani la mai mult de 300.000- 400.000 de metri pătraţi, a spus Dan Zaharia, senior consul­tant la Extind, care se ocupă de închi­rierea clădirilor de birouri.

„În Iaşi  încep să se construiască clă­diri de birouri de la zero, piaţa este efer­vescentă, dar cred că nu se construiesc suficiente clădiri pe cât ar fi nevoie. Acum sunt 180.000 de metri pătraţi de birouri în Iaşi, iar în construcţie pentru anul acesta sunt alţi 10.000. De obicei, se ia în calcul regula 1 metru pătrat de birouri per capita. În oraşe precum Varşovia, de exemplu, sunt 2 metri pătraţi/capita“, a spus Dan Zaharia în cadrul emisiunii ZF Live.

El a mai spus  că dimensiunea clădirilor de birouri care urmează să fie construite în Iaşi variază între 2.000 şi 5.000 de metri pătraţi, din cauza faptului că în oraşele de provincie majoritatea dezvoltatorilor apelează  la credite de câteva milioane de euro sau la fonduri europene pentru a le construi.

„Majoritatea proprietarilor din Iaşi au o singură clădire în proprietate, cei care deţin mai mult de o clădire sunt Iulian Dascălu, care deţine 60.000 de metri pătraţi, şi Bogdan Piţigoi, cu 30.000 de metri pătraţi.“

Anul viitor vor exista noi livrări de metri pătraţi, iar grupul Tester, deţinut de Bogdan Piţigoi, îşi va dubla prezenţa pe piaţă, ajungând de la 30.000 de metri pătraţi la 60.000, a mai spus Zaharia. Zonele din Iaşi pe care se va pune accent pentru dezvoltarea de noi clădiri sunt cele ale fostelor platforme in­dustriale.

„Nu mai este loc lângă Palatul Culturii şi nu mai este fezabil, de aceea ne ducem pe fostele platforme industriale.“

De asemenea, creşterea pieţei clădirilor de birouri din Iaşi este datorată mutării şi extinderii companiilor din actualele clădiri de birouri, a mai spus Zaharia.

„Amazon a crescut de la 4.000 de metri pătraţi la 12.000 de metri pătraţi. De la 500 de angajaţi, cât au, mutarea va însemna încă 500 de angajaţi.“ O altă tendinţă care se poate observa acum în Iaşi este întoarcerea românilor din străinătate pentru a lucra acasă.

„Acum vedem un soi de mişcare inversă, de reflux. Avem exemple ale unor oameni din Canada care au peste 45 - 50 de ani şi un copil adolescent şi care se întorc în România, în Iaşi, păstrându-şi jobul bine plătit în com­pania-mamă, cea globală. Nu contează locul de unde îşi conduce echipa.  Oamenii se întorc lângă prieteni, lângă locurile unde au crescut. Vin aici cu gânduri mari, nu se lasă învinşi de birocraţie, sunt mai pozitivi decât noi“. Preţul mediu al chiriei într-o clădire de birouri din Iaşi este de 12-15 euro şi poate coborî în cazul în care chiriaşul îşi asumă o parte din amenajări, de aceea există şi chirii de 8-9 euro, pentru clădiri BĂ, a mai spus Dan Zaharia.

„Trebuie să ne uităm la structura costurilor unei companii. O rată de 15-20% reprezintă cheltuielile operaţionale – chiria, utilităţile -, iar restul sunt salariile. Venind în Iaşi, unde nivelul salarial este mai mic cu 25- 30% faţă de Bucureşti şi cu 10-15% mai mic faţă de Cluj, ai nişte beneficii.“

În ce priveşte numărul de specialişti în IT din Iaşi, Zaharia mai spune că cererea este mai mare decât oferta, dar acest lucru nu presupune epuizarea forţei de muncă. „În total avem 2.500 de absolvenţi, dintre care 1.100 sunt absolvenţi de  facultăţi tehnice – informatica, automatică , informatică economică şi alţi 1.400 sunt absolvenţi de economie şi limbi străine. (...) Deşi este mai uşor să recrutezi din Chişinău, care este aproape şi este dublu ca număr de locuitori faţă de Iaşi, nu are aceeaşi masă de IT-işti“.

Salariul unui junior în domeniul IT în Iaşi poate începe de la 400 de euro net, iar un senior poate câştiga 1.500- 2.500 de euro, cu vârfuri de 4.000-5.000 de euro.

„Totul depinde de valoarea adăugată, întrebarea-cheie este câţi euro per om/oră facturează compania pentru munca ta. În call-center facturează 6- 8 euro, dacă eşti senior IT - 35- 50 de euro, iar dacă sunt proiecte speciale poţi ajunge şi la 200 de euro per om. Important este ca dezvoltarea să nu fie doar pe palierul de jos.“

De asemenea, Zaharia a mai spus că activităţile încep să se mai diversifice în Iaşi. „Nu mai avem aşa multe call-centere. Conform unui studiu al ABSL (Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România), doar 12% din serviciile de IT şi cele externalizate sunt din zona de call-center“.

Totodată, în Iaşi este prezentă o firmă  care se ocupă de toate serviciile ce ţin de resurse umane a unui retailer din Franţa.  

„Toate activităţile din momentul semnării contractului de muncă şi până la demisie se fac din Iaşi“.

Iaşiul oferă suport tehnic şi pentru agenţii de vânzări ai celui mai mare producător de îngheţată din SUA, a mai spus Dan Zaharia.

„Avem şi companii din industria aeronautică, sunt trei companii care lucrează pentru Airbus şi EADS pe zona de desene tehnice şi componente. Găsim noi veleităţi pentru un oraş care avea alte direcţii. Avem zona de automotive, cu Continental care angajează 1.400 de oameni, Delphi –  1.800 şi Xerox care a ajuns la 2.000 de angajaţi la Iaşi din cei 3.000 pe care îi are în total în România şi Albania. Ajungem în zona în care fabrici de renume, precum Antibiotice Iaşi rămâne în top, dar nu mai este prima“.

El mai consideră că Iaşiul a devenit un oraş mai pragmatic. „Oamenii au început să se plimbe cu bicicleta prin Iaşi, care a devenit mai pragmatic.Trebuie să punem deoparte faptul că suntem oraşul teiului lui Eminesc şi al «bojdeucii» lui Creangă, oamenii vin să facă business“.

 

Ce a mai spus Dan Zaharia la ZF Live:

- Trebuie să creştem din zona de call-center în zona unui centru de dezvoltare, precum a făcut Amazon, cel din Iaşi fiind singurul centru de dezvoltare al americanilor în Europa în afară de cel de la Dublin

- Suntem ultima redută a outsourcing-ului, sunt companii care încă nu sunt prezente şi care se uită avid spre piaţa muncii de aici. Zona de IT creşte, Oracle a venit aici, dar încă nu „bubuie“

- Loialitatea angajaţilor este mai mare în Iaşi decât în Bucureşti. Oamenii ţin la job-ul şi la angajator mai mult

- Şeful de la Amazon, român plecat în SUA şi întors în ţară, vine cu bicicleta în timpul verii la serviciu

-  Trebuie să ieşim din zona de beneficii pentru angajaţi cum ar fi fructele tropicale sau masajul la birou, putem avea ca beneficii acţiunile într-un start-up, care ar putea aduce mari câştiguri ulterior

- A existat o companie mare americană care a refuzat în 2012 să vina în Iaşi pentru că erau trei avioane de schimbat între sediul lor central şi Iaşi

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.09.2016

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.