Schimbări majore pentru cei care depun Declaraţia Unică: Ghişeul.ro simplifică procedura şi afişează din start obligaţiile de plată calculate de ANAF

3 apr 2020 Autor: Alex Ciutacu

Românii care depun Declaraţia Unică prin intermediul Ghişeul.ro beneficiază acum de o procedură simplificată, întrucât ANAF calculează din start obligaţiile de plată, ceea ce elimină situaţiile de neconcordanţă care au apărut în ultimii doi ani între obligaţiile calculate de contribuabil şi autorităţile fiscale.

„Aceasta este doar una dintre multele schimbări pe care le dorim pentru Ghişeul.ro. Ghişeul se va transforma în curând în platforma de plată pentru orice serviciu pe care cetăţenii îl au de plătit în raport cu statul. Sunt multe instituţii neînrolate în Ghişeu momentan şi vrem să creştem numărul instituţilor înrolate. Am început să colaborăm bine cu ANAF-ul. (...) Acesta este un pas important pentru că oamenii au o confirmare, au calculul făcut”, a declarat pentru ZF, Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

În ultimii doi ani procedura prin care oamenii îşi plăteau obligaţiile către stat a fost complicată prin faptul că aceşti contribuabili erau nevoiţi să îşi facă singuri calculele, iar ANAF verifica utlterior – ceea ce năştea întârzieri şi neconcordanţe.

Acum, cei 600.000 de contribuabilii pot vedea dinainte cât au de plată şi pot face această plată online.

„Astăzi digitalizarea a făcut un pas important înainte, ca urmare a efortului comun făcut de echipele ANAF, ADR si APERO. Declaraţia Unica este din nou in Ghiseul.ro, peste 600.000 de persoane primind informaţii actualizate cu privire impozitele pe care le au de plătit. În contextul fenomenului cu care ne confruntăm, plata prin Ghiseul.ro a devenit nu numai o plată, ci şi o responsabilitate socială”, a explicat pentru ZF, George Anghel, director executiv APERO şi coordonator Ghişeul.ro.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.