BERD oferă sprijin pentru reformele care deblochează investiţiile în România. Preşedintele băncii, Suma Chackrabarti s-a întâlnit, marţi, cu premierul României Ludovic Orban

14 ian 2020 Autor: Robert Manea

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti a vizitat, marţi, Bucureştiul pentru a se întâlni cu premierul României Ludovic Orban, anunţă un comunicat de presă.

Discuţiile s-au concentrat pe climatul investiţional, investiţii în infrastructură durabilă şi finanţe corporative, atât pentru expansiunea regională a companiilor locale, cât şi pentru susţinerea investiţiilor străine.  

Alături de prim-ministru au participat la întâlnire  şi miniştrii Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, şi Sebastian Burduja, Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice.  

Preşedintele Bancii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, a promis sprijin pentru eforturile României de a continua reformele pro-business, de a adresa nevoile de infrastructură ale României şi de a încuraja investiţiile în capitalul uman şi fizic.  

BERD este principalul investitor instituţional din România, având investiţii de peste 8,6 miliarde de euro. În 2019, Banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de milioane de euro.

 
Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.