Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea, cea care conduce de doi ani departamentul BRUA al Transgaz, salariu de 10.800 lei lunar în 2018

13 aug 2019 Autor: Liviu Popescu

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului PSD Eugen Nicolicea – vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a avut în anul 2018 un venit anual net de 130.363 de lei, echivalentul a 10.860 de lei lunar, din funcţia de şef al unităţii de magement a proiectului gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), o investiţie de circa 500 milioane de euro, realizată de operatorul naţionale de transport gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) în parteneriat cu UE.

În declaraţia de avere, semnată pe 31 mai 2019, nu se menţionează dacă veniturile primite de Nicoleta Nicolicea sunt nete sau brute, dar în ghidul de completare al declaraţiilor de avere se precizează că la această rubrică veniturile sunt nete.

Nicoleta Nicolicea, fostă jurnalistă pentru publicaţii tabloide şi fost membru în consiliul de administraţie al Televiziunii Române în 2013 şi 2014, a fost numită la începutul anului 2017 în poziţia de şef al departamentului care se ocupă de construcţia BRUA, numirea sa fiind o surpriză în condiţiile în care Nicoleta Nicolicea nu are experienţă pentru această poziţie.

Gazoductul BRUA este un proiect care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria şi ale cărei lucrări se vor desfăşura pe teritoriul a 11 judeţe din ţară. La jumătatea lunii iulie din 2019, Transgaz a anunţat că a finalizat 215 kilometri din conducta BRUA şi că începe implementarea unor noi investiţii privind racordarea la gaze.

Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 kilometri şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria.

Transgaz este o companie listată la bursă cu o valoare de piaţă de 4,2 miliarde de lei.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.