Tranzacţia anului? Presa internaţională: Americanii de la Microsoft i-ar curta pe chinezii de la TikTok pentru a cumpăra operaţiunile din SUA ale vedetei aplicaţiilor de social media

31 iul 2020 Autor: Alex Ciutacu

Gigantul Microsoft ar curta TikTok pentru a cumpăra operaţiunile companiei din Statele Unite, în contextul în care preşedintele Donald Trump plănuieşte să ordone companiei-mamă a TikTok, ByteDance, să spargă compania şi să vândă operaţiunile din SUA, conform informaţiilor anunţate iniţial de Fox Business Network şi relatate mai târziu de New York Times şi Bloomberg.

„Nu comentăm în legătură cu actualele zvonuri sau speculaţii, noi avem încredere în succesul pe termen lung al TikTok”, a transmis un purtător de cuvânt al TikTok pentru Business Insider.

Nu este clar în acest moment dacă preşedintele american Donald Trump are capacitatea de a ordona unei companii cu capital străin să îşi vândă operaţiunile din SUA. De asemenea, este greu de intuit cum ar putea răspunde compania chineză.

Ordinul pe care plănuieşte Trump să îl emită ar veni în contextul escaladării tensiunilor dintre administraţia Trump şi China, respectiv companiile cu capital chinez.

Preşedintele american a declarat în luna iulie că analizează aplicarea unei interdicţii de utilizare pentru aplicaţia TikTok, pe fondul temerilor legate de securitate.

De asemenea, nu este clar cum s-ar încadra TikTok în businessul Microsoft, întrucât Microsoft este prezentă în industria de social media prin reţeaua LinkedIn, care se adresează interesului profesional.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.