Ford redeschide în aprilie 12 facilităţi de producţie din SUA şi Mexic, după ce agenţiile de rating Moody`s şi S&P au clasat datoria de 36 mld. dolari drept „junk”

26 mar 2020 Autor: Alex Ciutacu

Gigantul auto Ford vrea să redeschidă o parte dintre facilităţile de producţie din America de Nord şi Mexic încă de luna viitoare, potrivit FT.

Producătorul auto şi-a închis fabricile săptămâna trecută după ce a ajuns la un acord cu Uniunea Muncitorilor Auto, la fel ca şi General Motors şi Fiat Chrysler. Sindicatele au cerut închiderea fabricilor pentru a proteja muncitorii în faţa răspândirii coronavirusului.

Kumar Galhotra, preşedintele Ford pentru America de Nord, a anunţat că va redeschide unitatea de asamblare din Hermosillor, Mexic, începând cu 6 aprilie. 

Opt zile mai târziu, Ford vrea să redeschidă încă patru unităţi de asamblare şi parţial opt fabrici pentru a le susţine. Printre celelalte care trebuie să se deschidă sunt: cinci situri de producţie din Michigan, două în Kentucky, două în Kansas City, Missouri; şi două în Ohio.

Uniunea Muncitorilor Auto a spus că „se uită cu mare îngrijorare şi precauţie la anunţul de astăzi. Prioritatea noastră este sănătatea şi siguranţa membrilor noştri, ale familiilor lor şi ale americanilor”.

Decizia vine la o zi după ce agenţiile de rating Moody`s şi S&P Global au reclasificat datoria de 36 miliarde dolari a Ford, drept „junk”.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.