Decizie istorică în SUA: Un executiv de top al Volkswagen a fost condamnat la şapte ani de închisoare după scandalul emisiilor

7 dec 2017 Autor: Ştefan Stan

Un executiv de top al Volkswagen a fost condamnat la şapte ani de închisoare în SUA, din cauza rolului jucat în scandalul emisiilor. Condamnarea lui Oliver Schmidt, un fost manager al Volkswagen din Michigan, a fost ultima lovitură pentru concernul german, într-un vast scandal care a măcinat reputaţia companiei şi a costat constructorul 20 de miliarde de dolari în amenzi şi înţelegeri. 

Sentinţa, care include şi o amendă de 400.000 de dolari, a fost impusă de un judecător în Detroit, la patru luni după ce Schmidt, în vârstă de 48 de ani, a pledat vinovat la conspiraţie la fraudă împotriva guvernului federal.

Sentinţa a fost în linie cu recomandările procurorilor. Schmidt, cetăţean german, este cel mai înalt oficial al Volkswagen care a fost condamnat în SUA.

Cazul său arată determinarea Departamentului de Justiţie să îi pedepsească pe participanţii la eforturile VW de a frauda testele de poluare pe sute de mii de vehicule diesel. 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.