Videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”. Iulian Stanciu, eMAG: Pe zona de bacănie şi bunuri de larg consum, creştem de la o săptămână la alta cu 30-40%

29 iun 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Criza generată de coronavirus a schimbat mixul de consum, astfel că o pondere mai mare a revenit produselor cu un preţ mediu mai mic, spune Iulian Stanciu, CEO eMAG.

„S-a schimbat mixul de consum, au crescut foarte mult produsele cu valoare mică. Am lansat zona de băcănie, bunuri de larg consum, produse cu o valoare medie mică, deşi munca pe care o facem noi este aceeaşi. Pe zona de bacănie şi bunuri de larg consum, creştem de la o săptămână la alta cu 30-40%”, a spus Iulian Stanciu la videoconferinţa Confidex „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.

El a adăugat şi că, deşi retailul online a crescut, au crescut şi costurile, din cauza adaptării la noul context. Întregul lanţ a trebuit transformat cu măsuri foarte drastice, pentru a proteja şi angajaţii, şi clienţii, iar eMAG a trebuit să facăs foarte multe investiţii.

 

Alte declaraţii făcute de Iulian Stanciu:

 

Retailul a fost în uşoară scădere, dar nu vedem o scădere atât de mare în consumul de bunuri. Produsele pentru casă din offline au fost în scădere, dar tot ce înseamnă produse de IT a crescut. Oamenii au redescoperit productivitatea de acasă şi infrastructura pentru comunicaţii.

Anul trecut am investit în EuCeMănânc, pe care am rebranduit-o în Tazz by eMAG, iar acum este un marketplace de bunuri pe care le vrei foarte rapid, precum alimente, farmacie, produse pentru sport, electronice.

Am lansat şi programul Genius, bazat pe abonament, dar şi un asistent digital, pentru că ne-am dat seama că în online lipseşte interacţiunea cu vânzătorul.

Am accelerat şi dezvoltarea internaţională, în Bulgaria şi Ungaria. Am deschis un showroom în Budapesta şi continuăm cu încă trei până la finalul anului.

Avem creştere peste 35% faţă de anul trecut pe tot grupul. În zona de marketplace este o creştere mult mai mare.

Online-ul devine o sursă de achiziţie, nu doar de informare.

Cred că tot sectorul comerţului online va creşte, pentru că este foarte jos în acest moment. În zona de fashion, comerţul online este de circa 5% din toată piaţa, în vreme ce pe piaţa de electroIT este de 20%. Pe zona de alimente, este de 1%. Ecommerce-ul este undeva la 6-7% din total retail.

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.