Top tranzacţii 2018

Revetas Capital şi Cerberus - Hotelul Radisson Blu

17 iul 2018 Autor: Bogdan Alecu

Consorţiul alcătuit din fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus Capital Management a cumpărat pachetul de 98,2% din acţiunile complexului hotelier Radisson din Capitală, contra sumei de 169,2 milioane de euro, de la Elbit Imaging. Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat Elbit Imaging.

Tranzacţia reprezintă un maxim din punctul de vedere al valorii realizată pe piaţa hotelieră din Bucureşti şi una dintre cele mai semnificative înregistrate în Europa Centrală şi de Est (CEE).

Complexul hotelier este amplasat în zona centrală a Bucureştiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din România. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, şi Park Inn by Radisson, de patru stele, precum şi aproximativ 7.500 metri pătraţi de spaţii comerciale. În total, complexul cuprinde 763 de camere şi 15 săli de conferinţe. 

Fundamentele pozitive ale pieţei de investiţii în industria hotelieră au condus către o îmbunătăţire a lichidităţii în Europa Centrală şi de Est în ultimele 18 luni, în condiţiile în care investitorii au încredere în potenţialul de creştere al sectorului în regiune. Mai mult decât atât, România a înregistrat în primele 9 luni o creştere economică de 7%, iar pentru acest an este de aşteptat să aibă cel mai mare avans din Europa în 2017.

În România, director de investiţii al Revetas este Radu Boitan, care a mai lucrat în compania de consultanţă Jones Lang LaSalle (JLL).

Eric Assimakopoulos, fondator şi managing director al Revetas Capital, a fost unul dintre finanţatorii campaniei prezidenţiale a lui Mitt Romney, candidatul republican fiind în 2012 principalul competitor al lui Barak Obama în cursa pentru Casa Albă.

Compania Revetas Capital este activă în Europa Centrală şi de Est şi are birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia şi Bucureşti.

Compania administrează un vehicul de investiţii care deţine proprietăţi în Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia şi România.

Ultima şi singura achiziţie a fondului în România a fost parcul comercial Vitantis Shopping Center de lângă târgul de maşini Vitan la finalul anului 2013, tranzacţia fiind evaluată la acea vreme la circa 26 mil. euro, în condiţiile în care s-au preluat şi datorii de 20 mil. euro.

Anterior, cea mai recentă achiziţie a celor de la Revetas a vizat achiziţia proiectului de birouri Papa din Praga de peste 40.000 mp suprafaţă închiriabilă.

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.