Top 100 cele mai valoroase companii - 2017

Linde Gaz România

12 ian 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Vezi galeria foto Ciprian Islai, director general al Linde Gaz România: Este necesar să continuăm să investim în digitalizarea proceselor şi în introducerea de tehnologii noi.

Compania Linde Gaz, din gru­pul german Linde, unul din­tre cei mai mari jucători mon­diali în furnizarea de gaze indus­tria­le, se plasează anul acesta pe locul 64 în topul celor mai valoroase com­pa­nii din România, după un avans de 35% al valorii la care este estimată.

Până acum, Linde a investit în România aproximativ 320 mil. euro. În 2016, Linde Gaz a avut afaceri de 570,5 mil. lei (126,8 mil. euro) şi un profit de 104,6 mil. lei (23,2 mil. euro), după cum arată datele Minis­te­rului de Finanţe.

„Unul dintre pilonii noştri de dez­voltare este oferirea de soluţii per­sonalizate companiilor cu un ne­ce­sar ridicat de gaz, constând în uni­tăţi de producţie construite la locaţia cli­entului. Încheiem anul 2017 cu re­zul­tate mai bune ca anul precedent, atât în ceea ce priveşte nivelul cifrei de afaceri, cât şi al profitului şi ne do­rim să păstrăm acelaşi trend as­cen­dent şi în anul 2018“, spune Ciprian Islai, di­rectorul general Linde Gaz România.

Industriile care au înregistrat cele mai mari niveluri de consum în ultimul an pentru Linde Gaz România au fost cea metalurgică şi cea chimică.

În luna aprilie, grupul Linde a preluat operaţiunile din România ale unui alt investitor german, Buse Group, cu operaţiuni similare pe pieţele din Europa de Vest şi din regiunea Balcanilor. Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost făcută publică, a inclus doar două companii din România controlate de Buse Group, respectiv firmele ITO Industries International România şi Rodmir Expert.

Cele două companii au afaceri cumulate de 15,3 milioane de lei şi 50 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.