Top 100 cele mai valoroase companii - 2017

56. HeidelbergCement România

4 oct 2018 Autor: Bogdan Alecu

Florian Aldea, preşedinte - director general

Producătorul de ciment, betoane şi agregate HeidelbergCement România a intrat în topul celor mai valoroase companii direct la mijlocul clasamentului, pe locul 56, cu o valoare de 434 mil. euro.

Grupul german HeidelbergCement a in­trat pe piaţa locală în urmă cu doi ani, prin fu­ziunea Carpatcement Holding, Carpat Be­ton şi Carpat Agregate, care au fost înfiinţate în­tre anii 1998 şi 2004 ca parte a investiţiilor re­ali­zate în România de grupul Heidel­bergCe­ment, care depăşesc 500 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei. Heidel­bergCe­ment are trei fabrici de ciment la Taşca, Fieni şi Chişcădaga, 19 staţii de be­toane, 7 cariere şi 6 balastiere de agregate.

Compania a rulat anul trecut afaceri de 183 de milioane de euro, în creştere de la

168 de milioane de euro cu un an înainte, şi un profit net de 26,4 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de cel din 2015, cu 946 de anga­jaţi, cu aproape 200 mai mulţi decât în anul anterior.

Cu un total al investiţiilor de peste 500 de milioane de euro, Grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanţi investitori germani din România.

 

 

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.