ZF/Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti, joi, 26 septembrie. Profitul vine din industria auto. Cele mai mari 20 de companii din judeţul Argeş au făcut afaceri totale de 38 mld. lei în 2018

22 sep 2019 Autor: Georgiana Mihalache

Şase companii din industria auto intră în topul celor mai mari companii din judeţul Argeş după cifra de afaceri, iar primii 20 de jucători fac mai bine de jumătate din cifra de afaceri totală a judeţului, adică 38 mld. lei în 2018, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessul din judeţul Argeş, acolo unde organizează o conferinţă joi, 26 septembrie, la Piteşti, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România.

Automobile Dacia, cel mai mare jucător străin din judeţul Argeş, Fildas Trading, cel mai mare business antreprenorial din judeţ, şi americanii de la Lear Corpo­ration, care produc componente auto, sunt cele mai mari companii din judeţ.

Apetitul investitorilor străini pentru Argeş se vede şi în ponderea companiilor româneşti din judeţ, doar 38% fiind firme româneşti, în timp ce restul de 62% au acţio­na­riat străin. De altfel, Argeş este pe locul al doilea după pon­derea companiilor străine, după municipiul Bucureşti.

Cum au reuşit antreprenorii să se menţină în preferinţele consumatorilor români şi care este strategia lor de brand în era tehnologiei, în care trebuie să meargă după consumator în mediile în care este acesta ñ online şi offline, dar şi cât costă să creezi un brand vor fi câteva dintre temele de discuţie abordate de antreprenori la conferinţa de la Piteşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.