ZF Gala Avocaţilor, ediţia a X-a: care au fost cele mai mari tranzacţii ale anului

19 sep 2019 Autor: Cristina Roşca

Evenimentul ZF Gala Avo­caţilor, ajuns la cea de-a X-a ediţie, va premia pe 24 septembrie casele de avocatură care au intermediat cele mai mari tranzacţii de anul trecut şi din prima parte a anului 2019.

În ultimii ani, casele locale de avocatură au avut mai mult de lucru ca urmare a revenirii economiei şi a creşterii interesului investitorilor pentru piaţa locală. Doar anul trecut au fost consemnate de jucătorii din domeniu circa 100 de tranzacţii cu o valoare totală estimată la 3-4 mld. euro.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei în 2019, reprezentanţii fondurilor de investiţii şi ai specialiştilor se aşteaptă la tranzacţii importante şi în acest an, în condiţiile în care există capital disponibil şi este un moment bun pentru vânzarea unor businessuri. În prima parte a anului s-au semnat câteva zeci de tranzacţii, dar multe mutări sunt aşteptate să se finalizeze pe final de 2019.

Avocaţii acestor companii sunt cei care au pus umărul la marile tranzacţii ce au mişcat pietele, sunt litigatorii căliţi în instanţe locale, dar şi la curţile de arbitraj din Paris sau Washington, unde au fost tranşate mize de sute.

Piaţa avocaturii este una dintre puţinele din România unde lupta se dă în continuare în special între jucători locali, numele străine active putând fi numărate pe degete.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.