Zece poveşti de 10. Sorin Minea pariază din nou pe retail şi vrea 20 de magazine Angst în 2020

7 nov 2019 Autor: Mădălina Panaete

Sorin Minea, antreprenorul care controlează grupul Angst, cu activităţi în procesarea cărnii şi producţia de ready meals (mâncare gătită), reia pariul pe retail şi vrea să deschidă până la finalul anului 2020 circa 20 de magazine sub brandul Angst.

„Avem un magazin deschis în zona Lacul Tei şi vrem ca până la finalul anului viitor să ajungem din nou până la 20 de unităţi. Deschidem magazine de specialitate, doar cu produse Angst, Angst Bistro şi Salsi. 90% din magazinele pe care le vom deschide vor fi în Bucureşti. Nu ne ducem cu deschideri de magazine în ţară pentru că nu le pot controla“, a spus Sorin Minea, care conduce un grup format din Angst Ro (preparate din carne), Salsi (produse crud-uscate din carne) şi Angst Bistro (mâncare gata preparată).

Grupul de firme Angst a avut mai bine de 20 de magazine alimentare proprii de tip supermarket, în Bucureşti şi în împrejurimi, până în 2014, când grupul a decis să vândă magazinele retailerului Mega Image, la trei luni după ce a ieşit de sub franciza Carrefour.

Sorin Minea, de profesie medic veterinar, a intrat în lumea businessului înÕ90 printr-un parteneriat cu omul de afaceri elveţian Urs Angst, care avea în ţara natală o fabrică de procesare a cărnii. În 2018, Urs Angst a ieşit din acţionariatul companiei Angst.

 

„Zece poveşti de 10“ este o campanie a Ziarului Financiar susţinută de CEC Bank

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.11.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.