Vlad Cruceanu, Colliers România: Investitorii sunt dispuşi să plătească cu până la 25-30% mai mult pentru un teren cu PUZ aprobat

12 aug 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Preţurile de vânzare ale terenurilor din Bucureşti şi din ţară oscilează în funcţie de localizare şi suprafaţă, de destinaţie şi de oferta disponibilă în zona în care se află, dar la acestea se adaugă şi existenţa unui PUZ (plan urbanistic zonal) sau a unei autorizaţii de construire, element care influenţează, de altfel, toate planurile dezvoltatorilor.

„Vedem o atenţie din ce în ce mai mare acordată terenurilor cu PUZ aprobat, chiar şi cu autorizaţie, pentru care investitorii sunt dispuşi să plătească cu până la 25-30% mai mult decât pentru acelaşi teren fără permise“, spune Vlad Cruceanu, associate land agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International România.

Aceste tendinţe pe piaţa terenurilor se observă în contextul în care Bucureştiul mai are minimum o mie de hectare de terenuri disponibile pentru eventuale dezvoltări rezidenţiale. Jumătate sunt platforme industriale neconstruite, în vreme ce restul reprezintă terenuri virane în zone-cheie din nordul Capitalei. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.