Viitorul şef al Erste, Bernhard Spalt, intră în Consiliul de supraveghere al BCR. Erste Group a raportat în S1/2019 un profit net de 732 mil. euro

10 sep 2019 Autor: Claudia Medrega

Bernhard Spalt, director adjunct al Erste şi viitorul şef al grupului austriac, care controlează pe piaţa locală BCR, şi Alexandra Habeler-Drabek, chief risk officer la Erste, au fost numiţi în Consiliul de supraveghere al BCR, care are rolul de a monitoriza activitatea conducerii executive la a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală.

Decizia includerii celor doi membri în boardul de supraveghere al BCR a fost luată de acţionari în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 2 septem­brie, aceştia urmând să-şi preia funcţiile după ce vor obţine aprobarea BNR.

 Bernhard Spalt, care are o experienţă de aproape trei  decenii în cadrul Erste, a devenit din iulie numărul doi în grupul austriac şi îi va lua locul lui Andreas Treichl la conducere, în urma deciziei acestuia de a se retrage din fruntea Erste.

Bernhard Spalt a fost director de risc la BCR în România timp de circa un an, în 2017, iar ulterior a devenit vicepreşedinte de risc al Erste Bank Austria şi totodată membru al comitetului executiv al grupului. El s-a alăturat Erste Group în 1991 şi a deţinut diverse poziţii de conducere în managementul operativ şi strategic.

În prezent, Consiliului de Supraveghere al BCR este format din Manfred Wimmer - preşedinte, Andreas Treichl - vicepreşedinte şi membrii Daniela Nemoianu Istocescu, (singura româncă din boardul BCR), Brian O’Neill, Hildegard Gacek şi Elisabeth Krainer Senger-Weiss.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.