Veniturile Casei de Sănătate, plus 18% în primele luni din an

16 nov 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Veniturile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) din contribuţiile angajatorilor au crescut cu 17% în perioada ianuarie-mai 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, până la 4,8 miliarde de lei.

La nivel de buget total al veniturilor, CNAS a raportat 11,4 mld. lei în perioada ianuarie-mai 2017, faţă de 9,6 mld. lei în aceeaşi perioadă din 2016, un avans de 18%. Bugetul total al Casei în 2017 este de 28,8 mld. lei în acest an şi este aşteptat să crească anul viitor, având în vedere că salariile cresc în continuare.

„În momentul acesta este prematură o discuţie despre bugetul pe 2018. Când se va elabora proiectul de buget de stat, atunci vom şti. Veniturile noastre provin din contribuţiile asiguraţilor, sume bugetare pentru programe naţionale, contribuţia de concedii medicale”, a spus Augustus Costache, purtătorul de cuvânt al CNAS.

În ultimii trei ani, contribuţiile angajatorilor la bugetul Casei au crescut constant, de la 9 mld. lei în 2015 la 10,2 mld. lei anul trecut şi spre 12 mld. lei anula acesta. Motivele acestor creşteri vin din avansul salariilor, dar şi din creşterea numărului de angajaţi, spune consultantul farma Lorenzovici Laszlo.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.