Vânzările de maşini către persoane fizice cresc de trei ori mai accelerat decât piaţa auto

20 aug 2019 Ziarul Financiar

Vânzările de autovehicule au crescut cu 9,5% în primele şapte luni din acest an faţă de aceeaşi perioadă din 2018, la 115.800 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), însă ritmul de creştere din zona persoanelor fizice este de aproape trei ori mai accelerat decât cel al pieţei.

„Este însă de remarcat faptul că numărul de auto­turis­me achiziţionate de către persoanele fizice în aceste prime şapte luni (42.465 unităţi) este cu 28,6% superior celui din perioada similară a anului trecut (când se înregistrau doar 33.013 unităţi)“, arată APIA în raportul lunar.

Ponderea achiziţiilor realizate de către persoane fizice a crescut de la 37% în primele şapte luni din 2018 la 43% în perioada similară din 2019. În continuare, în România, vânzările sunt susţinute, în principal, de către persoanele juridice care acoperă 57% din totalul achiziţiilor de autoturisme realizate în primele şapte luni ale lui 2019.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.