Tranzacţiile cu terenuri pentru malluri şi locuinţe s-au apropiat de 100 milioane de euro în S1/2019. Dezvoltatorii imobiliari au plătit aproape 100 mil. euro în primul semestru pe terenuri unde vor să dezvolte malluri şi locuinţe, în timp ce niciun lot nu a fost cumpărat pentru un nou mare proiect de birouri

5 sep 2019 Autor: Bogdan Alecu

Dezvoltatorii imobiliari pariază în continuare pe dezvoltarea de proiecte rezidenţiale şi co­merciale, apetitul pentru loturi de teren fiind ridicat.

De partea cealaltă, în prima jumătate a acestui an nu a fost cumpărat niciun teren pe care să fie construit doar un proiect de birouri. Mai mult, din cele nouă terenuri tranzacţio­nate doar două vor avea şi o componentă de bi­rouri.

„În Bucureşti şi în marile oraşe, inte­resul cumpărătorilor s-a îndreptat către tere­nurile sau proprietăţile care pot fi reconvertite, situate ultracentral, pretabile pentru dez­voltare de hoteluri. Tendinţa se manifestă deja de 2 ani şi se datorează creşterii numărului de turişti şi de oameni de afaceri care vizitează România, piaţa locală devenind astfel o ţintă de investiţii pentru marii operatori hotelieri“, a declarat Ioan Năstase, consultant Deve­lopment & Land Department în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România. El a subliniat că pe de altă parte, se menţine interesul ridicat pentru terenuri în zone cu acces bun către şi dinspre Capitală, cu legătură directă cu principalele căi rutiere, respectiv autostrăzi, pentru proiecte logistice.

Cea mai mare tranzacţie cu un teren semnată în prima jumătate a acestui an a fost parafată între omul de afaceri craiovean Adrian Mititelu şi fondul NEPI-Rockcastle, un teren de 17 hectare tranzacţionat contra sumei de 21 mil. euro. Astfel, fondul sud-african mizează puternic pe dezvoltarea Craiovei în următorii ani, dezvoltare care vine în contextul în care americanii de la Ford vor dubla producţia uzinei, venind în Bănie cu noul SUV Puma, alături de EcoSport.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.