Topul asigurărilor generale şi de viaţă la 9 luni din 2019: City Insurance rămâne cel mai mare asigurător, urmat de Allianz-Ţiriac şi Omniasig

18 dec 2019 Autor: Mircea Nica

City Insurance rămâne lider la ni­velul întregii pieţe a asigurărilor gene­ra­le şi de viaţă, cu un volum total al pri­me­lor brute subscrise de circa 1,4 mld. lei în primele nouă luni din anul 2019, în creş­te­re cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din punctul de vedere al cotei de piaţă, City Insurance are o felie de 17,39%, reuşind să se distanţeze de al doilea cel mai mare asigurător din piaţă, Allianz-Ţiriac, care avea la sfârşitul lunii septembrie o cotă de piaţă de 12,57%.

În primele nouă luni din anul 2018, pe cei doi asigurători îi diferenţia un procent al cotei de piaţă de 0,46%, dar după nouă luni din 2019 se observă o diferenţă a cotei de piaţă de 4,82%.

Omniasig, cea mai mare companie din portofoliul local al grupului aus­triac Vienna Insurance Group (VIG), com­pletează şi de această dată podiumul cu un volum al primelor brute subscrise de 945 milioane de lei în primele nouă luni din anul 2019, în creştere cu 14,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cota de piaţă a asigurătorului ajungând la 11,63%.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.