Finanţe personale

Swiss Capital, cel mai mare broker de la bursa de la Bucureşti, şi-a majorat de opt ori profitul net în 2018. Brokerul a avut o marjă de profit de 44%

12 iun 2019 Autor: Liviu Popescu

Swiss Capital, cel mai mare broker de la bursa românească în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 27,7 milioane de lei, în urcare de patru ori faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a majorat de opt ori, de la 1,5 milioane de lei la 12,2 milioane de lei, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.

Marja netă a profitului, indicatorul care arată în procente cât de profitabilă este activitatea unei companii, a fost în 2018 pentru Swiss de 44%, cea mai ridicată din 2013 încoace, adică de când sunt date publice la Ministerul de Finanţe. Evoluţia rezultatelor financiare vine în contextul în care Swiss Capital, societate controlată de controlat de Bogdan Juravle (47,5%) şi de Sorin Apostol (47,5%), a intermediat anul trecut plasa­mentul privat prin care acţionarii de la Alro Slatina (ALR), una dintre cele mai mari companii din România, au vândut 34% din capitalul social pentru circa 720 milioane de lei.  Cel mai mare cumpărător al acestui pachet pus la vânzare de ruşii de la Vimetco şi de compania Conef a fost retailerul de bricolaj De­de­man, cea mai puternică afacere antreprenorială românească.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.