Finanţe personale

Swiss Capital: 2019 ar putea fi cel mai bun an pentru Nuclearelectrica. Sunt de urmărit şi acţiunile Transgaz şi ale Petrom

15 aug 2019 Autor: Ramona Cornea

Radu Ionescu, broker la Swiss Capital, spune că Nuclearelectrica, cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră, este o companie subevaluată, prin prisma indicatorilor tehnici, şi totodată consideră că Transgaz, Banca Transilvania şi BRD sunt acţiuni de urmărit pe viitor.

„Investitorii se uită la aceşti indicatori tehnici. Anul acesta ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru Nuclear­electrica datorită preţului ridicat al energiei pe piaţa spot, în pofida ordonanţei 114 care afectează compania“, spune Radu Ionescu, broker la cel mai mare intermediar de la bursa românească, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El consideră că OUG 114 a avut un impact puternic asupra pieţei de capital din România, dar că a apărut un val de optimism după alegerile europarla­mentare. „La nivel de încredere, paguba produsă de OUG 114 în piaţă a fost destul de mare, dar am văzut un trend ascendent de încredere de la începutul anului. Investitorii s-au întors şi s-au arătat dispuşi să cumpere anumite companii mari din România“, a adăugat Ionescu.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.