Antreprenori locali

Surpriză. Grupul APAN din Brăila, deţinut de Mircea Andreev, deschide în Germania un centru Honda

17 sep 2019 Autor: Bogdan Alecu

Grupul APAN, unul dintre cei mai mari dealeri auto la nivel naţional, care prin centrele din Brăila, Galaţi şi Iaşi comercializează mărci precum BMW, Renault, Dacia, Nissan, Honda, Fiat şi Jeep, a intrat pe piaţa auto din Germania, urmând ca luna viitoare să deschidă lângă Frankfurt un centru pentru marca Honda.

„Am semnat contractul cu Honda inclusiv pentru partea de comercializare a automobilelor electrice. În octombrie vom deschide noul showroom. Deja o parte din signalistică ne-a sosit deja. Noul centru va fi deschis în Bingen Am Rhein, oraş aflat la circa 50 km de Frankfurt“, a spus Mircea Andreev, directorul general şi acţionarul grupului APAN.  Centrul din Germania este deja construit, iar per total investiţia se ridică la 1,5 mil. euro.

Mircea Andreev urmează astfel exemplul dat de Michael Schmidt, preşedintele şi acţionarul grupului Automobile Bavaria, care în 2007 a preluat primul dealer auto din Germania, pentru ca ulterior să ajungă la un total de patru, iar în 2011 să deschidă în München un showroom Rolls-Royce.

Businessul APAN s-a extins pe piaţa din Germania în urmă cu cinci ani, însă la acea vreme doar prin divizia de utilaje agricole.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.