Salariul mediu net la Romgaz sparge pragul de 1.000 de euro

21 mai 2018 Autor: Roxana Petrescu

Salariul mediu net în cadrul Romgaz, cel mai mare producător local de gaze naturale, va ajunge anul acesta la 4.998 lei (circa 1.100 de euro) după o creştere de 9% faţă de nivelul de anul trecut, după cum arată datele furnizate de companie.

Sistemul energetic se numără printre domeniile cu cel mai bine plătiţi angajaţi datorită nivelului de specializare, vârful de lance fiind salariaţii din Nuclearelectrica, unicul producător de energie nucleară din România.

Creşterea salariului mediu net la Romgaz se suprapune cu o uşoară scădere a numărului de angajaţi.

Astfel, compania se aşteaptă să termine anul acesta cu o echipă de 5.923 de oameni faţă de cei 6.198 de angajaţi de la finalul anului trecut.

Romgaz este una dintre cele mai profitabile companii de stat, administratorul unui buget de investiţii extrem de apetisant pentru toate firmele din domeniul de profil.

Pentru anul acesta, Romgaz şi-a propus creşterea bugetului de investiţii cu 40%, până la 1,6 miliarde de lei.

Pe de altă parte, Romgaz estimează o uşoară scădere a cifrei de afaceri de la 4,58 de miliarde de lei anul trecut până la 4,3 miliarde de lei pentru 2018.

De asemenea, compania crede că şi profitul net va avea o valoare mai mică faţă de cea de anul trecut, de 1,3 miliarde de lei faţă de 1,85 de miliarde de lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.05.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.