Antreprenori locali

Retailerul de încălţăminte Benvenuti şi-a redus profitul, dar afacerile au urcat cu 5%, la 131 de milioane de lei

18 iun 2019 Autor: Laurentiu Cotu

Retailerul de încălţăminte Benvenuti, controlat de antreprenorul local Dan Pavel, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 130,5 mil. lei (28 mil. euro), în creştere cu aproximativ 5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Profitul companiei a scăzut în 2018 la 3,8 mil. lei (829.000 de euro), de la un câştig net de 7,8 mil. lei (1,7 mil. euro) realizat în 2017, potrivit site-ului mfinante.ro. Benvenuti a avut anul trecut un număr mediu de 451 de angajaţi, conform datelor publice. 

Compania a ajuns la finalul anului trecut la o reţea de 55 de unităţi pe piaţa locală sub brandurile Benvenuti şi Enzo Bertini (magazine ce vând branduri de lux precum Karl Lagerfeld, Gant, Guess, Cavalli, Calvin Klein sau Enzo Bertini), după ce a deschis cel de-al treilea magazin din Oradea, în Lotus Retail Park. Compania vinde în special pantofi cumpăraţi de la furnizori italieni, însă o parte dintre aceşti furnizori au fabrici şi în România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.