Real-estate. Iulian Dascălu a pus ochii pe platforma producătorului de abrazive Carbochim Cluj, de 12 hectare, dar spune că nu vrea s-o transforme în mall

28 ian 2020 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, pune la bătaie o sumă de 23,5 mil. lei pentru a prelua integral pro­ducătorul de abrazive indus­triale Carbochim, a cărui fabrică se întinde pe o suprafaţă de 12 hec­tare. În pre­zent, grupul Iulius deţine aproape 70% din companie, astfel că ar mai avea nevoie să preia circa 30%, potrivit unui anunţ pu­bli­cat ieri pe Bursa de la Bucu­reşti, unde este listată Carbochim.

Oficialii Iulius spun că acti­vi­tatea de producţie, comercia­li­zare şi distri­bu­ţie nu va fi afectată şi nu vor fi dispo­ni­bilizări, iar ope­rarea Carbochim SA va fi asigurată, în continuare, de aceeaşi echipă ca şi până acum. Astfel, plat­forma Carbochim ar urma să funcţioneze în continuare, şi nu să fie dărâmată.

„Achiziţia acţiunilor Carbochim SA este una strategică, de dezvoltare a portofoliului, focusul nostru fiind pe creşterea producţiei şi a rezul­tatelor înregistrate. Compania Iulius este deja prezentă în Cluj-Napoca cu un proiect de real-estate, care include o compo­nen­tă de retail (Iulius Mall Cluj), trei clă­diri de birouri clasa A şi Iulius Parc. Con­si­de­răm că, în acest mo­ment, un mall nu ar aduce plusvaloare ora­şului“, spun reprezentanţii Iulius.


 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.