Raiffeisen Bank România: Steven van Groningen, cel mai longeviv şef de bancă , primeşte un nou mandat la conducere până în 2023

15 apr 2019 Autori: Claudia Medrega , Sorin Pâslaru

Grupul austriac Raiffeisen i-a prelungit mandatul de director executiv-CEO lui Steven van Groningen, la conducerea Raiffeisen Bank România, până în 2023. Steven van Groningen, 61 de ani, conduce Raiffeisen Bank România din 2002, imediat după preluarea de către austrieci a Băncii Agricole.

El este cel mai longeviv şef de bancă de pe piaţa românească, iar odată cu prelungirea mandatului va ajunge să adune mai mult de două decenii în poziţia de CEO pentru o bancă de top, fapt mai puţin uzual.

Acţionarul majoritar austriac l-a menţinut în funcţie pe van Groningen şi în perioada de construire şi de creştere a Raiffeisen, dar şi după venirea crizei economice, când au devenit necesare abilităţi de restructurare pentru navigarea într-un mediu economic dificil.

Bun cunoscător al pieţei bancare din Europa Centrală şi de Est, a ocupat poziţii de vârf în conducerea unor bănci şi din Ungaria şi Rusia, pe lângă România. Raiffeisen Bank România, un jucător de top 5, a obţinut în 2018 un profit net record de 881 mil. lei (189 mil. euro). Activele Raiffeisen au făcut în 2018 un salt de 11%, la peste 40 mld. lei, banca ajungând la o cotă de piaţă de aproape 9%. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.