Antreprenori locali

Producătorul Boromir din Vâlcea şi-a bugetat afaceri de 290 milioane lei

16 mai 2019 Autor: Mădălina Panaete

Boromir Ind, cea mai mare companie din grupul cu acelaşi nume controlat de antreprenori locali, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 290 de milioane de lei (62 mil. euro), plus 8% faţă de rulajul din 2018, arată datele transmise de companie pentru anuarul Cei mai mari jucători din economie 2019, realizat de ZF. De asemenea, producătorul român şi-a propus să ajungă la un profit net de 11 milioane de lei, faţă de 6 milioane de lei în anul anterior.

Boromir Ind Râmnicu Vâlcea este cea mai mare companie din grupul Boromir, din care mai fac parte Boromir Prod din Buzău (listată până la începutul acestui an la BVB), Moara Cibin din Sibiu (simbol bursier MOIB) şi Amylon Sibiu (AMY). Afacerea Boromir a fost înfiinţată în 1994 de către Constantin Boromiz, prie­tenul său Mircea Ureche, fratele său Gheorghe Boromiz şi de cumnatul George Frîntu. Compania a realizat anul trecut exporturi de peste 14 milioane de lei (3 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de nivelul înregistrat în anul anterior. Astfel, exporturile reprezintă circa 5% din vânzările raportate de compania românească anul trecut.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.