Cum se pregătesc companiile de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Firmele care oferă soluţii de salarizare îşi actualizează softurile, iar unii angajatori susţin că au costuri suplimentare zero

14 nov 2017 Autor: Adelina Mihai

Controversata măsură de trecere a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, care va intra în vigoare din 2018, este văzută ca o mişcare pur administrativă de către unii angajatori. În acelaşi timp, firmele care oferă soluţii software de resurse umane lucrează de zor la actualizarea soluţiilor informatice pentru a ţine pasul cu modificările.

„Eu sunt printre cei care consideră că trecerea contri­bu­ţi­ilor de la angajator la angajat este o falsă problemă. Firma externă care se ocupă, printre altele, de calcularea lună de lună a salariilor a pregătit deja implementarea noului sis­tem“, a spus Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, care controlează producătorul de materiale de construcţii Megaprofil. Compania are 120 de angajaţi în România, iar Adrian Porfir spune că niciun angajat nu va fi afectat negativ de aceste modificări. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.11.2017

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.