Praktiker renunţă până în mai la trei magazine în Focşani, Bacău şi Ploieşti

18 feb 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Britanicii de la Kingfisher rămân cu 23 de magazine în România şi nu au în plan să mai închidă alte unităţi, după ce au anunţat recent că renunţă la trei magazine din portofoliu, cele din Focşani, Bacău şi Ploieşti, care vor fi închise până la sfârşitul lunii mai.

„Nu avem în plan închiderea altor magazine în următoarele luni. Decizia de închidere a magazinelor Praktiker din Bacău, Focşani şi Ploieşti face parte din procesul de integrare şi consolidare a activităţii opera­ţionale pe piaţa din România, în urma achiziţiei Praktiker de către grupul Kingfisher, la finele anului trecut. Procesul va fi de durată şi va fi implementat în mai multe etape“, spune Adela Smeu, CEO Brico Depot Romania.

Magazinele Praktiker din Focşani şi Bacău se află la o distanţă mai mică de 100 de kilometri unul de celălalt. În ambele oraşe, Praktiker se „lupta“ cu concurentul Dedeman, liderul pieţei locale de bricolaj. La sfârşitul anului trecut, Praktiker a decis să închidă şi magazinul din Voluntari, în apropiere de Bucureşti.

Şeful Brico Depot estimează că piaţa de bricolaj are perspective de creştere anul acesta.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.