PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

21 feb 2019 Autor: Bogdan Alecu

Grupul a avut în 2018 afaceri de 100 mil. euro.

Austriecii de la PORR Construct vor să intre pe piaţa hotelurilor din Capitală şi alături de doi parteneri vor să demareze construcţia a două noi hoteluri de patru stele, pentru că turismul de business este în creştere.

„Un hotel va fi într-o zonă de afaceri a Bucureştiului, unde există o cerere foarte mare, în Pipera, şi un al doilea în oraş. Un hotel va fi construit de la zero, iar al doilea o clădire de birouri din centru va fi transformată în hotel. Ambele hoteluri vor fi deţinute alături de un investitor internaţional, câte unu pentru fiecare proiect, şi vor fi parte a unor lanţuri internaţionale cu care am semnat deja. Sunt doi parteneri şi în ambele hoteluri vom fi parteneri 50/50“, a spus Klaus Blecken­wegner, CEO al PORR Construct. Proiectele vor fi anunţate oficial peste jumătate de an. Mai mult de zece hoteluri cu un total de peste 1.000 de camere vor fi deschise în acest an, majoritatea fiind în Bucureşti.

„Trendul pieţei de hoteluri este unul puternic, există cerere mare pentru hoteluri în prezent. În Bucureşti eu cunosc 15-16 noi proiecte de hoteluri de 4 stele. Noi vom investi în cele două proiecte 50 mil. euro, deci per total investiţia va fi de aproximativ 100 mil. euro. Un hotel va fi de 230 de camere şi unul de 180 de camere. Fiecare investitor are portofoliul lui, noi le vom construi, investim în ele, după care ulterior le vom vinde“.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.