Finanţe personale

Nuclearelectrica, Petrom şi Romgaz, cele mai mari creşteri după rezultatele la S1/2019

25 aug 2019 Autor: Tibi Oprea

Aproape jumătate dintre companiile din componenţa indicelui bursier BET, referinţa Bursei de la Bucureşti, înregistrează scăderi ale preţului acţiunilor în perioada de după publicarea rezultatelor aferente primelor şase luni din 2019 şi până la închiderea şedinţei de vineri, de la minus 1,6% în cazul Digi (DIGI) la minus 7,8% pentru acţiunile Alro Slatina (ALR).

În S1/2019 s-a menţinut trendul ascendent al re­zultatelor financiare ale companiilor din prima ligă bursieră. Cele 16 companii ale indicelui BET au realizat în total afaceri 31,3 miliarde de lei în primul semestru al anului 2019, în creştere cu 15,3%, în timp ce profitul a fost de 7,1 miliarde de lei, mai mare cu 39,3% faţă de S1/2018.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din indicele BET, prezintă cea mai bună dinamică a acţiunilor în contextul în care acestea s-au apreciat după publicarea rezultatelor semestriale cu peste 6%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.