Nu se vinde o bancă, se vinde un activ: Credit Europe Bank scoate la vânzare portofoliul de CardAvantaj, cu o valoare estimată între 40 şi 60 milioane de euro

12 dec 2019 Autor: Cristian Hostiuc

Banca este deţinută de miliardarul turc Husnu Ozyegin.

Credit Europe Bank scoate la vânzare portofoliul de CardAvantaj, unul dintre cele mai importante active ale băncii, care ar putea să valoreze între 40 şi 60 mil. euro, conform unor surse de pe piaţa bancară.

Portofoliul cuprinde peste 400.000 de clienţi care au CardAavantaj, un produs care îţi permite să faci cumpărături în rate fără dobândă dacă rambursezi banii într-o anumită perioadă.

Acest produs a fost lansat în 2003/2005.

De ce este atât de valoros acest portofoliu: cel care îl cumpără are dintr-o dată 400.000 de clienţi, pe care dacă ar încerca să-i facă de la zero l-ar costa enorm şi nu ar fi sigur de rezultate.

Credit Europe Bank are active de aproape 1 mld. euro, cu o cotă de piaţă de 0,96%.

Banca este deţinută de miliardarul turc Husnu Ozyegin.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.12.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.