Nemţii vor să devină cei mai mari proprietari de birouri din România: Cea mai mare companie de real estate din Germania a ajuns la 22% din Globalworth, fondul de investiţii care controlează cele mai multe birouri din Pipera şi Barbu Văcărescu

19 nov 2019 Autor: Bogdan Alecu

Birourile din România au intrat pe „radarul“ investitorilor vest-europeni, după ani  în care sud-africanii au dominat piaţa.

Aroundtown SA, cea mai mare companie imobiliară din Germania şi a patra cea mai mare din Europa, şi-a du­blat procentul deţinut din acţiunile Globalworth şi a ajuns să deţină aproape 22% din acţiunile celui mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia.

Spre comparaţie, la nivelul lunii martie, când au intrat în acţionariat, au cumpărat iniţial un pachet de 11,8%.

„Decizia Aroundtown, una dintre cele mai mari companii imobiliare specializate în proprietăţi comerciale din Europa, de a investi în Globalworth reprezintă validarea poziţiei noastre solide şi a perspectivelor companiei noastre. Suntem convinşi că acesta este începutul unui parteneriat de lungă durată, Aroundtown continuând să fie unul dintre investitorii strategici în compania noastră“, a spus pentru ZF Dimitris Raptis, CEO-ul adjunct şi Chief Investment Officer al Globalworth.

Cel mai mare acţionar al Globalworth rămâne fondul sud-african Growthpoint, însă dacă Growthpoint este fond de investiţii, Aroundtown este dezvoltator.

Piaţa imobiliară locală a atras investiţii de peste 5 miliarde de euro în ultimii cinci ani, volum din care 1,4 miliarde de euro au venit din Africa de Sud, 600 mil. euro din Grecia şi 500 mil. euro din România, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield Echinox.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.