Mihai Boldijar, Bosch: „România dezvoltă intensiv proiecte în direcţia electrificării industriei auto“

23 mai 2019 Autor: Bogdan Alecu

Inginerii români lucrează la viitoarele automobile electrice şi autonome care vor fi lansate pe piaţa auto eu­ro­peană şi internaţională în următorii ani, iar învăţă­mântul universitar şi preuniversitar trebuie adaptat noilor ten­dinţe, este de părere Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

„Noi avem în Cluj proiecte în ceea ce priveşte elec­trificarea la centrul de inginerie. Se observă o acce­lerare şi o diversificare a lor. Electrificarea este un pilon pe care şi noi mizăm. Avem deja echipamentele electrice power­train pe 50 de platforme, avem la ora actuală un milion de autovehicule care preiau sistemele electrice de la noi şi până în 2022 vom avea 14 mil. de vehi­cule care vor avea componente Bosch. Electrificarea este pe un trend ascendent“, a spus Mihai Boldijar.

Bosch a încheiat anul fiscal 2018 cu vânzări consolidate în va­loare de 2,1 mld. lei (452 mil. euro) în România, înregistrând astfel o creştere de 9% în com­pa­ra­ţie cu anul precedent. Vânză­ri­le totale nete, incluzând vân­ză­rile companiilor necon­so­lidate şi livrările interne către com­pa­ni­ile afiliate, au ajuns la 5,6 mi­liar­de de lei (1,2 miliarde de euro) - reprezentând o creş­tere de 29 de procente faţă de anul anterior.

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproxi­mativ 7.800 la 31 decembrie 2018, reprezentând o creştere anuală de 19%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.05.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.