Miercuri, de la 14.00-15.00, o nouă emisiune, realizată în parteneriat cu CEC Bank: Investiţi în România

1 iun 2020 Autor: Bogdan Alecu

Investiţi în România pentru creş­tere economică, pentru exin­derea pieţei forţei de mun­că, pentru productivitate şi creş­terea businessului în următorii ani.

ZF alături de CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea teritorială în România, va demara începând de mâine, miercuri 3 iunie, ora 14.00, emisiunea Investiţi în România ce va fi difuzată pe site-ul ZF.ro şi pe pagina de Facebook a ZF.

„După două luni în care economia a hibernat, în care am stat închişi în case, românii au nevoie de încredere şi de certitudini: că economiile lor sunt în siguranţă, că joburile lor sunt sigure, că motoarele economiei vor reporni. Pentru a depăşi cu bine această situaţie, investiţiile sunt vitale: sunt sângele care irigă toate industriile, sunt energia care alimentează progresul. România nu duce lipsă de oportunităţi pentru investiţii, iar actualul context oferă şi pârghiile necesare: lichiditate în piaţă şi dobânzi la un nivel redus. CEC Bank este aici pentru a finanţa proiectele cu potenţial şi suntem încrezători că împreună cu antreprenorii români vom aduce valoare adăugată în economie, vom crea noi locuri de muncă şi noi oportunităţi de creştere“, a spus Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank.

Economia românească şi-a bazat creşterea pe consum în ultimii ani, însă în 2018 ritmul de creştere al consumului s-a redus la jumătate faţă de 2017.

Comerţul este de fapt şi cea mai mare „industrie“ a României, compa­niile din comerţ ajungând în 2017 la afaceri de 115 mld. euro sau 38% din total.

Industria prelucrătoare are o cifră de afaceri de 79 mld. euro în 2017, dar este cel mai mare angajator din economie cu 1,1 milioane de salariaţi.

Doar prin investiţii poate fi asigurată continuarea creşterii econo­mi­ce în România.

Ziarul Financiar alături de CEC Bank prezintă o emisiune în care să-i adune pe cei mai mari investitori din România - străini şi români , cele mai mari companii din cele mai importante sectoare, cei mai mari angajatori, cei mai mari antre­prenori români, fonduri de investiţii -  şi să discute despre situaţia economică din 2020, despre oportunităţi, despre proiectele de in­vestiţii, despre previziunile macro­eco­nomice, despre piaţa forţei de muncă.

România ar putea atinge în acest an un sold total de 100 de miliarde de dolari al investiţiilor străine directe, un prag peste care au trecut deja alte 17 sta­te din Uniunea Europeană.

Polonia şi Cehia au trecut încă din 2010 de acest prag. Polonia, de exem­plu, se bucură de un stoc al ISD-urilor de 234 mld. dolari, iar Cehia de peste 150 mld. dolari, date din 2017.

În cadrul emisiunii vor fi invitaţi an­tre­prenori locali, companii şi lideri care con­tinuă să investească în propriul busi­ness şi să parieze pe România.  Mai mult, iniţiativa vine în con­textul în care pandemia de coronavirus a pus în difi­cul­tate modelul actual, de importuri, în special dinspre Asia şi arată cât de im­portante sunt fabricile şi uzinele locale.

Printre invitaţii care vor fi prezenţi în emisiune se numără Cristian Erbaşu, preşedintele şi acţionarul companiei Construcţii Erbaşu, Sorin Minea de la Angst, sau Gheorghe Florin Sârbu, directorul general adjunct şi preşedinte al consiliului de administraţie al Astra Vagoane Arad.

De asemenea, va veni în cadrul emisiunii şi Valeriu Velciu, acţionarul Electrotel, companie care are ca activitate fabricarea aparatelor de distribuţie şi control al electricităţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.06.2020

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.