Marii câştigători din Pipera. Familia Nusco a încasat 44 mil. euro din vânzarea a două terenuri din zona Barbu Văcărescu

7 ian 2018 Autor: Bogdan Alecu

Familia Nusco a încasat în 2017 circa 44 mil. euro din vânzarea a două terenuri în zona străzii Barbu Văcărescu, unul dintre cele mai fierbinţi poluri imobiliare din Capitală. Familia Nusco, ce deţine în zona respectivă fosta platformă Pipe­ra, a vân­dut două terenuri către Glo­bal­worth, pentru construcţia a două proiecte de birouri, dar şi că­tre Im­pact pentru un nou proiect rezi­den­ţial. Cea din urmă tranzacţie de 28 mil. euro, este şi cea mai mare mu­ta­re semnată anul trecut în do­me­niu, însă nu este confirmată ca fiind închisă.

Pe parcursul lui 2017 s-au sem­nat circa 25 de tranzac­ţii cu terenuri în valoare de peste 2 mil. euro, respec­tiv un total de 175 mil. euro şi o suprafaţă cumulată de 100 de hectare, potrivit datelor companiei de consul­tan­ţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, tere­nu­rile fiind achiziţionate în vederea dezvoltărilor de proiecte rezidenţiale sau de birouri.

Familia Nusco este implicată în businessul local încă din vremea comunismului, în anii ‘80 Mario Nusco fiind im­plicat în producţia de mobilă. După Revoluţie, antre­pre­norii italieni Mario Nusco şi fiul său Michele au cumpărat terenuri în zona Pipera. Ei deţin local pe lângă afacerile imobiliare şi producătorul de uşi Pinum.

Nusco mai are 50 de hectare de te­renuri pe care vrea să dezvolte proiecte rezidenţiale, spa­ţii de birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 de metri pă­traţi în Floreasca şi spaţii de retail, potrivit celor mai recente date.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2018

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.