Mallurile Vivo! din România ale Immofinanz, afaceri de 180 mil. lei în 2018. Două din patru sunt pe pierderi

21 iul 2019 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cele patru malluri sub brandul Vivo! pe care compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz le are în România au cu­mulat în 2018 ve­nituri din închirieri în valoare de 180 de mi­lioane de lei (circa 39 mil. euro), în creştere cu 5% faţă de anul an­terior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mallurile se află în oraşele Cluj-Napoca, Constanţa, Baia Mare şi Piteşti.

Două dintre cele patru centre comerciale au raportat pierderi pentru 2018, faţă de trei cu un an în urmă, după ce mallul din Piteşti a trecut de la pierdere la profit.

În acelaşi timp însă, Vivo! Constanţa a avut pierderi de 18,1 mi­lioane de lei, iar Vivo! Baia Mare - de 10,1 milioane de lei.

„În cele zece centre Vivo! de la nivel regional am văzut o creştere like-for-like a veniturilor din chirii cu peste 4% (valoare ajustată în funcţie de achiziţii şi proiecte de dezvoltare)“, spun re­prezentanţii Immo­fi­nanz.

Cea mai mare cifră de afaceri a venit de la Vivo! Cluj-Napoca, ad­ministrat prin firma Polus Transilvania Companie de Investiţii. Veniturile din chirii s-au ridicat la 84 de milioane de lei în 2018, faţă de 81 de milioane de lei în anul precedent.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2019

Printeaza

Atenţie: Această scriere publicistică este destinată exclusiv abonaţilor ZF Corporate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut de pe acest site doar pentru uzul personal sau fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate sunt protejate de către Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe.